štvrtok 28. marca 2013

Veľkonočná

Napriek počasiu nie sú pred nami Vianoce ale Veľká noc... A k nej patria rôzne dobroty. Takže na sporáku sa už varí šunka (vložila som ju do horúcej vody ochutenej celým čiernym korením a bobkovým listom, povarím ju 1 a pol hodiny a potom ju v tej vode nechám vychladnúť), zajtra budem variť syrovú hrudku (liter mlieka a 10 vajec, asi 2 lyžičky soli a lyžička čierneho korenia, mlieko zohriať, pridať rozhabarkované ochutené vajcia, povariť, kým sa bielkoviny nezrazia, precediť cez úterku v cedníku, vyformovať hrudku a nechať ju odtiecť) a piecť fašírku (do mletého mäsa pridať cibuľu, cesnak, 2 vajcia a strúhanku, ochutiť soľou, čiernym korením a vegetou, na pomastený pekáč rozprestrieť polovicu hnoty, do radu uložiť vajíčka na tvrdo, prikryť druhou polovicou mäsovej hmoty, sfornovať valček, potrieť bielkom a upiecť). A ešte mám v pláne makový koláč (niečo ako toto). A keďže nie len šunkou a koláčmi je človek živý, budem variť aj fazuľovú polievku zo 4 druhov fazule. A zajtra ešte musím dobehnúť zameškaný Zelený štvrtok (dnes som stihla len zelený čaj), takže budem na obed variť špenát. A čo nesmie chýbať na vašom veľkonočnom stole?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára