utorok 18. decembra 2012

Zelená

Dnes mi prišla pod ruku a na jazyk (vďaka Julie) chutná nátierka, ktorú som doteraz nepoznala. Takže, ak nemáte problém so špenátom, tu je postup:
Mrazený špenátový pretlak v hrnci rozpustite a poduste, kým sa neodparí všetka voda. Nechajte trochu ochladnúť a potom pridajte asi osminku (125 g) masla na jedno balenie pretlaku a niekoľko trojuholníkov taveného syra. Pridajte aj cibuľu a cesnak nasekané na drobno. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Ak pridáte aj nadrobno nasekané vajce na tvrdo, nič nepokazíte a chuť bude jemnejšia. Ak chcete, aby bola nátierka úplne hladká, použite mixér, ale úplne stačí, ak nátierku dobre vymiešate – na teplom špenáte sa maslo i syr pekne rozpustia a kúsky cibule, cesnaku a vajíčka vytvoria štruktúru. Nakoniec odložte nátierku stuhnúť do chladničky. Teraz už stačí natierať na chutné čerstvé pečivo a papať... :-) ...brú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára