pondelok 17. septembra 2012

Pre mäsožravcov

Nie som vegetarián... Občas potrebujem poriadny kus mäsa. Ale zase sa mi nechce nad sporákom stráviť pol dňa pri vymýšľaní komplikovaných receptov. Dávam prednosť rýchlej príprave a chutnému výsledku.
Ponúkam jeden z mojich obľúbených receptov.
Potrebujeme bravčové mäso (napríklad karé), prerastenú slaninku, tvrdý syr, paradajku, papriku, šampiňóny (konzervované alebo čerstvé), kečup alebo pikantnú omáčku, soľ, korenie...

Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici s trochou oleja rýchlo opečieme z oboch strán. Opečené mäso skladáme vedľa seba na pekáč, potriem kečupom, položíme plátok slaninky, nakrájané huby, krúžok papriky, mesiačik paradajky a prikryjeme plátkom tvrdého syra (alebo strúhaným syrom)...

Podlejeme výpekom z panvice a pečieme 20-25 minút v horúcej, vopred vyhriatej rúre.

 




Syr sa krásne roztopí a prikryje všetko, čo sa skrýva pod ním. Najlepšie mi chutí s ryžou a kompótom alebo s kyslými uhorkami.
Ochutnáte?






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára