streda 17. októbra 2012

Skvelé služby Slovenskej pošty

Ja viem, sťažovať sa na služby Slovenskej pošty je téma nudná a pomerne otrepaná, ale nemôžem si pomôcť – dnes ma zase raz rozžhavili do biela svojím prístupom.. Prišla mi dobierka, samozrejme,  nebola som doma, keď sa mi ju pokúsili doručiť, takže mi v schránke skončil žltý lístok. A na pošte mi dnes zahlásili – to nie je u nás, to je na inej pošte... Proste klasická chyba, na oznámení mi uviedli zlú poštu (alebo naopak, namiesto na „moju“ poštu drbli balík na zlú poštu, v tom prípade som ešte mala šťastie, že to bola „univerzálna“ a dlho otvorená pošta pri stanici a nie niekde na Furči či v Krásnej)... Chyby sa stávajú, to by som ešte nejako prekúsla, ale to čo ma vytočilo, to je tá neskutočná bohorovnosť a arogancia, s akou mi také niečo oznámia, ani náznak ľútosti či snaha ospravedlniť predomnou ako pred zákazníkom chybu, ktorú urobí ich kolega, síce z inej zložky, ale stále ešte zo Slovenskej pošty. Tie nekonečné výhovorky typu – to nie my, to oni, my sme v tom nevinne, my za to nemôžeme, to my nerobíme bla-bla-bla... Tieto reči som si dnes vypočula dva krát na dvoch poštách od dvoch rôznych úradníčok takmer slovo za slovom rovnako, až som mala pocit, že to je univerzálna výhovorka, ktorú sa naučili kdesi na školení. Pošta aj dvadsať tri rokov po konci socíku stále funguje tak klasicky socialisticky  a tvári sa, akoby by sme tu my boli preto, aby poštové úradníčky mali na koho vrčať a nie preto, aby ONI  NÁM poskytovali služby (za ktoré sa už dávno platia riadne kapitalistické sumy)!
OK, balíček som si nakoniec šťastne vyzdvihla, napriek tomu mi nie sú ešte stále mnohé záležitosti jasné. Napríklad mám chaos v doručovaní balíčkov – raz mi ho normálne donesie poštová doručovateľka, raz mi len nechá v schránke oznámenie (tomu ešte rozumiem – ak je ťažší alebo ich má viac, nechce ho nosiť), raz mi ho donesie tzv. oblastný doručovací uzol, spadajúci pod Expresné služby (alebo mi len nechá v schránke oznámenie, aj keď som celý deň doma), inokedy mi ho donesie poštový kuriér, ktorý je ochotný mi balíček doručiť namiesto domácej adresy do práce, ak mu ráno zavolám, že nebudem doma... Od tej istej zásielkovej služby môj balíček skončil na vzdialenej pošte a kolegyni ho kuriér pekne doniesol až pod nos... O tých ďalších niekedy nabudúce...
No, asi idem zosmoliť nejakú sťažnosť na služby Slovenskej pošty, nech nežijú v blahej nádeji, že u nich všetko funguje ako má... A čo vy, ste spokojní so službami Slovenskej pošty?


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára